Andrei Pavel

artist, nu blogger…

Chestii dubioase: Oua contrafacute

După cum bine ştiţi, în colţul chestiilor dubioase scriu despre ce nu îmi convine şi ce mi se pare absurd. Un vaccin.. legislaţii dubioase privind alimentaţia, chestii legate de fast-food…

Dar ce se întâmplă când produse precum simplele ouă ajung pe piaţă iar acele ouă sunt făcute din PRAFURI. China e vestită pentru obiectele contrafăcute. Şi cred ca tot China va fi cea care va reinventa roata 😆 Mai ales că mai nou se fac cursuri de falsificare. Printre ele şi cursul de contrafăcut ouă. Hai să vedem cum putem avea nişte ouă gustoase 😀

Pasul 1: Se face rost de materii prime adică 7 tipuri de materiale chimice printre care şi carbonat de calciu, amidon, răşină, gelatină şi alumină.

Pasul 2: Se pregăteşte materia primă. Oul crud se formează în formă plină cam 2/3, se pun clorură de calciu, coloranţi, oul începe să capete forma cunoscută.

Urmează  “gălbenuşul de ou” care se formează în matriţa rotundă. Se foloseşte “apă magică”, adică clorură de calciu. Prin adăugarea unui pigment galben culoarea devine cea de gălbenuş de ou crud…

Pasul 3: Forma de ou… În matriţă se pune alb brut de ou la nivel de 1/3, la fel ca prima turnare, gălbenuşul de ou se introduce la fel ca găluştele în supă, totul se spală în apă magică, iar jumătatea de ou începe încet să se formeze. Forma de ou se lasă să se usuce 1 oră, iar după spălarea cu apă este gata.

Pasul 4: Liniile de cuplare a  jumătăţilor de ouă se estompează prin cufundare în parafină şi carbonat de calciu, pentru formarea cojii în această soluţie, care se repetă de mai multe ori, până când coaja se întăreşte puţin. După clătirea în apă rece, linia de cuplare se estompează, iar în acest moment oul a căpătat forma finală.

Coaja tare este formată prin imersarea lor în parafină, apoi se lasă la uscat.

Da! Oul este gata. Coaja artificială de ou este foarte fragilă şi se sparge uşor, dar cui îi pasă?! 🙂

În timpul prăjirii se formează multe bule mici, dar mulţi oameni nu remarcă diferenţa.
Oul arată exact la fel, are gust mai bun decât cel adevărat, dar astfel creşte statistica persoanelor cu toxiinfecţii alimentare.

De ce se falsifică ouăle? Din cauza banilor. Costul oului fals e de doar 0.55 Yuan/kg, în timp ce ouăle adevărate costă 5.6 Yuan/kg.


Filed under: Chestii dubioase, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

31 Responses

  1. embrionu says:

    omg. speechless 😐

  2. Geordan says:

    WTF ! cum pana mea sa FALSIFICI OUA ma ?! Bagamiash ceva in ea de viata .. mai ramane sa falsificam actu sexual ( ca insamantare in vitro avem ) ..

  3. Ozana says:

    Ce urat, eu tot n-as manca asa ceva.

  4. morena says:

    Doamne fereste!

  5. Emil says:

    Eu cred ca intrebarea nu e neaparat doar pentru oua….ci mai degraba: De ce se fac falsificari sau falsuri? Indiferent de domeniul in care falsificarile sunt facute. Si plus de asta raspunsul e logic, cred ca e o intrebare gen: 1+1=?
    Chimia e o ramaura cu intindere in aproape toate domeniile.

  6. Nora says:

    OMG! 😐 Oare ce o să mai inventeze…

  7. . says:

    cate chestii false om manca si noi fara sa stim…

    a ajuns sa nu ma mai mire nimic 🙂

  8. vioemmi says:

    noroc ca in aceasta zona a lumii controlul e mai strict , doar asa pe la restaurantele chinezesti , mai primesti asa ceva , pe langa fileul de sarpe si costita de caine , dupa gustoasa supa de sobolan…

  9. petrutza says:

    valeuu! ce porcarie!

  10. clo says:

    nu era mai usor daca falsificau gaina???

  11. adrianenaru says:

    Sunt foarte imputiti asiaticii. In afara de faptul ca sunt foarte sarguinciosi, nu prea am motive pentru care sa ii pot aprecia. Sa le-o trag!

  12. […] This post was mentioned on Twitter by Fly, Andrei Pavel. Andrei Pavel said: Chestii dubioase: Oua contrafacute: http://wp.me/pA16a-QQ […]

  13. dincolodecuvinte says:

    …”interesant” dude pentru artist, nu pentru bloger, sa scrie astfel de “contributii”, cred ca ai frustrari mai mari decat lasi sa se vada, prea te vrei iubit fara sa iubesti, chiar nu iti dai seama ca ai parti goale sufletesti?!

  14. Lucu says:

    Sursa : e-mail.

Leave a comment